Industria sanatatii e pe val in Silicon Valley

Vineri, 22 August 2014, ora 08:54
1436 citiri
Industria sanatatii e pe val in Silicon Valley
Sursa foto: Nuviun

Ce au in comun Dropbox, Stripe, Airbnb si Reddit? Toate au primit bani si au avut ca mentor asa numita masina de starup-uri din Silicon Valley, Y Combinator. Acum, pentru prima oara in istoria sa de noua ani, acest program a inceput sa "recruteze" startup-uri care dezvolta tehnologie pentru sanatate. Pentru a atrage talentele din sanatate si biotehnologie, Y Combinator a numit-o pe Elizabeth Iorns ca sef al diviziei medicale.

Sam Altman, presedintele Y Combinator, a declarat celor de la Reuters ca se asteapta ca tot mai multe fonduri de capital de risc sa investeasca in companii care dezvolta biotehnologie si tehnologie digitala pentru sanatate.

Silicon Valley este tot mai interesata de startup-uri cu activitatea in sanatate. Domeniul "sanatatii digitale", care include gadgeturi portabile care inregistreaza datele despre sanatatea utilizatorului, a primit investitii de 1,9 miliarde de dolari in 2013, in crestere cu 39% fata de anul anterior, conform datelor furnizate de Rock Health.

Intersul Y Combinator in aceasta tehnologie reflecta interesul manifestat de cele mai mari companii de tehnologie - Google, Apple si Samsung. Similar cu acestea, Y Combinator spera sa obtina o buna parte din piata americana de sanatate, care are o pondere din PIB-ul SUA estimata la 20%.

"Este timpul perfect pentru a intra in acest domeniu", a spus Altman, dupa ce "costurile si perioada ciclica" au scazut mult in ultimii ani.

Mai multe startup-uri din industria sanatatii si-au prezentat produsele si serviciile la un eveniment organizat de Y Combinator, ceea ce subliniaza interesul sau in acest domeniu, a mai aratat Altman. Printre acestea s-a numarat The Immunity Project, care dezvolta un vaccin HIV, si Gingko Bioworks, care lucreaza la un proiect pentru tratatrea bacteriilor rezistente la antibiotice.

Y Combinator ofera consultanta si finantare, in schimbul a circa 6% din capitalul startup-ului. A fost fondat de paul Graham, programator si investitor de risc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#investitii sanatate Silicon Valley , #Stiri International