Inspirat de ce a vazut la Paris, Trump vrea o parada militara pe 4 iulie, la Washington

Marti, 19 Septembrie 2017, ora 07:40
850 citiri

Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, doreste organizarea pe 4 iulie, Ziua Independentei, a unei parade militare la Washington similare celei vazute de el anul acesta la Paris cu prilejul Zilei Nationale a Frantei.

"Ne gandim intr-adevar sa avem, pe 4 iulie, o mare parada, pentru a arata puterea noastra militara", a spus luni Donald Trump, in fata jurnalistilor, la inceputul intalnirii sale cu presedintele francez, Emmanuel Macron, la un hotel din New York, oras unde amandoi participa la dezbaterile Adunarii Generale a ONU.

Liderul american a reiterat faptul ca parada la care a asistat pe 14 iulie, de Ziua Bastiliei, sarbatoarea nationala a Frantei, a fost "una dintre cele mai bune" pe care le-a vazut vreodata.

"A fost ceva extraordinar" si "poate ca putem face ceva similar pe 4 iulie, pe bulevardul Pennsylvania din Washington", a aratat Trump.

"Va trebui sa incercam", a adaugat el, reluand apoi aprecierile pentru parada vizionata la Paris.

SUA celebreaza in fiecare an, pe 4 iulie, Ziua Independentei, organizand evenimente si parade, dar nu de tip militar.

Una dintre destinatiile cele mai populare pentru sarbatorirea independentei este capitala tarii, Washington, unde se desfasoara o parada pe bulevardul Pennsylvania si un spectacol de artificii la care asista zeci de mii de oameni. ...citeste mai departe despre "Inspirat de ce a vazut la Paris, Trump vrea o parada militara pe 4 iulie, la Washington" pe Ziare.com

#Donald Trump parada Ziua Independentei , #Stiri International