Insula Pagan: Cum vrea Pentagonul sa distruga un paradis tropical

Marti, 13 Septembrie 2016, ora 12:36
1133 citiri
Insula Pagan: Cum vrea Pentagonul sa distruga un paradis tropical
Foto: Wikipedia/U.S. Geological Survey

In cativa ani linistea din Insula Pagan din Pacific, un adevarat paradis tropical, ar putea fi spulberata. Conform planurilor prezentate de Departamentul Apararii al SUA, circa 5.000 de puscasi marini vor efectua exercitii de razboi pe insula, ca parte a politicii militare a Administratiei Obama in Asia-Pacific.

Intreaga insula Pagan, care face parte din Arhipelagul Marianelor, ar putea fi transformata intr-o zona de simulare pentru razboi, pentru a permite trupelor din SUA si aliatilor regionali - Japonia, Coreea de Sud si Australia - sa se pregateasca pentru eventualele confruntari, relateaza The Guardian.

Exercitiile care vor avea loc aici vor face imposibila locuirea pe insula. In plus, ar putea fi distruse relicve culturale antice. De asemenea, fauna este amenintata, inclusiv animalele pe cale de disparitie indigene, cum ar fi liliecii de fructe si melcii de copac.

Arheologii au descoperit dovezi ca ...citeste mai departe despre "Insula Pagan: Cum vrea Pentagonul sa distruga un paradis tropical" pe Ziare.com

#SUA antrenamente insula Pagan, #Pagan ecosistem distrugere, #exercitii razboi Pagan SUA, #simulari razboi Pagan SUA , #Stiri International