Intalnire Obama-Putin: Cativa pasi inainte si un mare dezacord

Marti, 29 Septembrie 2015, ora 07:18
956 citiri
Intalnire Obama-Putin: Cativa pasi inainte si un mare dezacord
Foto: Kremlin

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, si omologul sau rus, Vladimir Putin, au convenit luni ca fortele lor armate sa poarte discutii pentru a evita potentiale conflicte legate de operatiuni in Siria.

Cei doi lideri au convenit de asemenea sa exploreze optiuni pentru o solutie politica in Siria, dar nu au fost de acord cu privire la viitorul rol al presedintelui sirian Bashar al-Assad, a declarat un oficial american citat de agentia Reuters.

Obama si Putin s-au intalnit in contextul Adunarii Generale a Natiunilor Unite la New York. Discutiile lor de aproximativ 90 de minute au abordat Ucraina si Siria, cu ambele subiecte obtinand timp egal, a mai precizat oficialul, care s-a exprimat cu conditia anonimatului.

Obama a reiterat pozitia de lunga durata a Washingtonului ca Assad trebuie sa plece si ca nu exista nicio cale spre stabilitate in tara devastata de razboi cu el la putere.

Putin promite sa nu trimita trupe in Siria. Deocamdata

Discutiile politice vor continua ...citeste mai departe despre "Intalnire Obama-Putin: Cativa pasi inainte si un mare dezacord" pe Ziare.com

#intalnire Obama Putin Siria Ucraina , #Stiri International