Intalnirea care decide soarta Greciei? Alexis Tsipras se duce la Angela Merkel

Duminica, 22 Martie 2015, ora 20:29
826 citiri
Intalnirea care decide soarta Greciei? Alexis Tsipras se duce la Angela Merkel
Foto: Le Point

Premierul elen, Alexis Tsipras, va efectua luni o vizita la Berlin pentru o prima intalnire cu Angela Merkel, cancelarul german, in care vor fi abordate subiecte precum relatiile tensionate dintre cele doua tari si situatia din Grecia.

Guvernul grec a anuntat, intr-un comunicat, ca cei doi lideri vor discuta despre "relatiile bilaterale si marile teme europene", insa, pe agenda extinsa - o sesiune dubla de lucru ce include si o cina - pot fi abordate si problema urgenta de lichiditate ale Greciei si negocierile cu institutiile internationale.

Atena lucreaza intens, de vineri, pentru a realiza lista de reforme pe care premierul s-a angajat sa o prezinte partenerilor sai in urmatoarele zile, pentru a ajunge la un acord privind masurile care sa permita Greciei sa obtina fondurile din a doua transa de ajutor.

Tsipras a subliniat ca nu merge la aceasta reuniune "'presat' de negocieri, ci pentru ca cele doua parti sa discute despre problemele mentionate" si a afirmat ca "nu este... citeste mai departe despre "Intalnirea care decide soarta Greciei? Alexis Tsipras se duce la Angela Merkel" pe Ziare.com

#Tsipras intalnire Merkel Berlin, #Tsipras Berlin vizita Merkel , #Stiri International