Intrand in 2015, Europa pierde America

Joi, 25 Decembrie 2014, ora 18:00
1131 citiri
Intrand in 2015, Europa pierde America
Foto: Green Book

Indiferent ce presedinte se afla in functie la Casa Alba, una dintre distractiile preferate ale europenilor este sa-si critice partenerul transatlantic, iar in 2014 au gasit destule motive.

Au existat multe subiecte de criticat, de la serviciile de informatii americane care asculta apelurile telefonice ale cancelarului german Angela Merkel pana la politica incoerenta a presedintelui Barack Obama in Orientul Mijlociu.

O analiza scrisa de Judy Dempsey pentru Strategic Europe arata ca, daca lasam deoparte toate aceste probleme, constatam ca relatia SUA-Europa s-a deteriorat serios si asta face ca Occidentul ca intreg sa isi piarda din forta politica.

In opinia autoarei citate, starea proasta a relatiilor transatlantice nu este cauzata doar de faptul ca Obama si-a indreptat atentia spre regiunea Asia-Pacific si ca evita sa isi asume riscuri de politica externa in problemele strategice.

Actualele esecuri de comunicare si conlucrare peste Oceanul Atlantic sunt cauzate de faptul ...citeste mai departe despre "Intrand in 2015, Europa pierde America" pe Ziare.com

#relatie Europa SUA, #NATO Europa SUA 2015 , #Stiri International