Invazia imigrantilor: Ciolos ne spune ce ofera Turcia Europei si ce cere la schimb

Marti, 08 Martie 2016, ora 08:27
837 citiri
Invazia imigrantilor: Ciolos ne spune ce ofera Turcia Europei si ce cere la schimb
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Dacian Ciolos a anuntat marti dimineata ca reuniunea sefilor de stat si de guvern din UE cu Turcia s-a finalizat cu o declaratie prin care presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a primit mandat de negociere si de pregatire a deciziilor care vor fi luate la Consiliul de saptamana viitoare.

Seful guvernului roman a aratat ca "obiectivul initial a fost acela de a avea doar o discutie, un pranz de lucru cu participarea sefilor de stat si de guvern si premierul turc, dar a urmat o intalnire doar a sefilor de stat si de guvern din UE pentru a discuta o propunere care a venit din partea Turciei si nu fusese prevazuta initial".

Ungaria a blocat transferul direct de refugiati din Turcia in UE

"Aceasta propunere surpriza, as putea spune, a fost in general bune primita de sefii de stat si de guvern europeni, insa, datorita consistentei ei, s-a ajuns la concluzia ca nu se poate lua o decizie astazi dat fiind si formatul acestei intalniri. (...) Aceasta propunere venita ...citeste mai departe despre "Invazia imigrantilor: Ciolos ne spune ce ofera Turcia Europei si ce cere la schimb" pe Ziare.com

#Turcia negocieri imigranti UE, #Turcia summit Bruxelles imigranti , #Stiri International