Balcanii de Vest sunt de facto parte a Uniunii Europene in criza imigrantilor Interviu

Sambata, 17 Octombrie 2015, ora 19:08
1121 citiri
Balcanii de Vest sunt de facto parte a Uniunii Europene in criza imigrantilor Interviu
Foto: GLOBSEC

Criza imigrantilor din Siria nu trebuie in niciun caz irosita de Uniunea Europeana, care trebuie sa gaseasca o solutie pentru sutele de mii de oameni in acord cu principiile sale fondatoare, afirma Ivan Vejvoda, Senior Vice President for Programs, The German Marshall Fund of the United States.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Vejvoda vorbeste despre experienta Serbiei in ceea ce priveste refugiatii, consecintele crizei asupra Balcanilor si unde trebuie cautata solutia.

Balcanii de Vest sunt in prezent invaluiti in marea criza a imigrantilor din 2015. Aceasta are un profund efect asupra securitatii regiunii, care nu este recunoscuta pentru stabilitatea sa. Care sunt consecintele acestei crize, in special in contextul in care UE pare ca nu este capabila sa gaseasca un raspuns potrivit?

Cred ca Balcanii de Vest sunt de facto parte a Uniunii Europene in aceasta situatie si faptul ca la summit-ul UE din Luxemburg unde s-a discutat chestiunea imigrantilor au fost invitate aceste ...citeste mai departe despre "Balcanii de Vest sunt de facto parte a Uniunii Europene in criza imigrantilor Interviu" pe Ziare.com

#criza imigranti Europa solutii, #criza refugiati Europa, #Ivan Vejvoda Bucharest Forum 2015 , #Stiri International