Iohannis merge la summit-ul UE: Criza imigrantilor si Turcia, pe agenda

Joi, 15 Octombrie 2015, ora 10:43
848 citiri
Iohannis merge la summit-ul UE: Criza imigrantilor si Turcia, pe agenda
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderii celor 28 de state membre ale Uniunii Europene pun la punct joi la Bruxelles ofensiva diplomatica in incercarea de a opri fluxurile migratorii la sursa, dincolo de frontierele europene, facand presiuni in special asupra Turciei, reticenta la a-si oferi contributia.

Atentatul sinucigas de sambata de la Ankara, soldat cu 99 de morti, a incetinit negocierile deja dificile, insa cooperarea Turciei a devenit urgenta pentru sefii de stat si de guvern europeni, reuniti joi pentru un nou summit privind migratia, relateaza AFP.

Turcia, vecina cu Siria, "a devenit poarta de intrare pentru sute de mii de refugiati in Europa", a spus presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. "Uniunea Europeana are nevoie de Turcia, iar Turcia are nevoie de Uniunea Europeana", a declarat la randul sau vicepresedintele CE, Frans Timmermans, care s-a aflat miercuri in Turcia pentru a purta negocieri.

Iohannis merge la Consiliul European: Cum se vad de la Cotroceni razboiul din Siria si ...citeste mai departe despre "Iohannis merge la summit-ul UE: Criza imigrantilor si Turcia, pe agenda" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lideri UE summit Bruxelles, #summit UE , #Stiri International