Iohannis, oprit de jurnalistii straini la intrarea la Consiliul European sa le explice ce se intampla in Romania

Vineri, 03 Februarie 2017, ora 11:26
5480 citiri
Iohannis, oprit de jurnalistii straini la intrarea la Consiliul European sa le explice ce se intampla in Romania

Presedintele Klaus Iohannis, care vineri participa la Consiliului European la Valletta, Malta, a fost oprit la intrarea la reuniunea informala de jurnalistii straini care l-au rugat sa le explice situatia din Romania.

Presedintele a explicat succint cum stau lucrurile in Romania, vorbind in engleza si germana, in functie de limba in care i-au fost adresate intrebarile.

"Situatia din Romania este foarte complicata. Dar avem sute de mii romani in strada. Am incredere in ei. Cred in Romania. In cele din urma, trebuie sa gasim o solutie buna. Trebuie sa prevaleze statul de drept, valorile europene", a adaugat seful statului, care s-a aratat "foarte ingrijorat" de situatia din Romania.

Iohannis a mai afirmat ca investitorii din Romania "nu sunt amenintati". "Situatia economica este inca foarte buna si cred ca va ramane asa", a subliniat presedintele.

Klaus Iohannis a declarat inca de joi ca, cel mai probabil, va avea multe intalniri cu oficialii europeni, unde va discuta despre situatia din Romania.

Intrebat de presa joi in legatura cu reactiile europene la modificarea Codurilor penale, Iohannis a spus ca "cu siguranta maine voi avea foarte multe discutii informale, fiindca oamenii vor vrea sa stie, vor dori sa stie ce se intampla in Romania".

La reuniunea de la Malta au ajuns deja cancelarul german Angela Merkel si Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene. Acesta avertiza miercuri ca "lupta impotriva coruptiei trebuie sa avanseze, nu sa fie subminata. Urmarim cu foarte mare ingrijorare evolutiile recente din Romania". ...citeste mai departe despre "Iohannis, oprit de jurnalistii straini la intrarea la Consiliul European sa le explice ce se intampla in Romania" pe Ziare.com

#Iohannis Malta, #Iohannis intalniri lideri europeni, #Iohannis Valletta , #Stiri International