Iohannis respinge acordul financiar pentru R. Moldova: Criza politica nu garanteaza continuarea reformelor (Video)

Luni, 09 Noiembrie 2015, ora 15:21
890 citiri
Iohannis respinge acordul financiar pentru R. Moldova: Criza politica nu garanteaza continuarea reformelor (Video)
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele roman Klaus Iohannis solicita Parlamentului sa reexamineze legea prin care se acorda asistenta financiara Republicii Moldova, intrucat actualul context politic nu garanteaza continuarea reformelor in statul invecinat.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, Klaus Iohannis a trimis Parlamentului, luni, spre reexaminare, Legea pentru ratificarea Acordului privind asistenta financiara rambursabila intre Romania si Republica Moldova.

In cererea adresata Parlamentului, Iohannis arata ca "Legea pentru ratificarea Acordului privind asistenta financiara rambursabila intre Romania si Republica Moldova, semnat la Chisinau, la 7 octombrie 2015 vizeaza ratificarea unui acord de asistenta financiara rambursabila in suma de pana la 150 de milioane de euro din disponibilitatile rezultate din procesul de privatizare, inregistrate in soldul contului curent in valuta deschis la Banca Nationala a Romaniei".

"Asistenta financiara rambursabila este acordata Republicii ...citeste mai departe despre "Iohannis respinge acordul financiar pentru R. Moldova: Criza politica nu garanteaza continuarea reformelor (Video)" pe Ziare.com

#Iohannis imprumut Moldova reexaminare, #Iohannis imprumut Moldova , #Stiri International