Iohannis s-a inteles cu canadienii: Toti romanii pot calatori fara vize din decembrie 2017

Vineri, 21 Octombrie 2016, ora 11:20
851 citiri
Iohannis s-a inteles cu canadienii: Toti romanii pot calatori fara vize din decembrie 2017
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Dupa mai multe luni de negocieri, Romania a ajuns la un acord cu Canada pe tema vizelor pentru romani, de care depindea votul Romaniei pe acordul CETA, de liber schimb intre UE si Canada.

Astfel, toti romanii vor putea intra in Canada fara vize de la 1 decembrie 2017, fata de 1 mai 2018, cat era prevazut initial.

Iar romanii care au mai calatorit deja in Canada scapa de vize de la 1 mai 2017.

"In aceasta dimineata s-a ajuns la un acord cu partea canadiana, un acord foarte rezonabil pentru ambele parti. Suntem in situatia foarte potrivita sa ne retragem rezerva pe care am declarat-o fata de CETA. Romania nu mai are niciun fel de obiectiuni fata de acordul cu Canada", a declarat presedintele Klaus Iohannis, prezent la Consiliul European, de la Bruxelles.

Acordul nostru pe vize cu Canada va pica, daca toate statele UE nu semneaza acordul CETA. Belgia ramane singura tara care inca nu a decis ce va face in acest sens.

Premierul Dacian Ciolos a declarat, joi, ca "e imposibil" ...citeste mai departe despre "Iohannis s-a inteles cu canadienii: Toti romanii pot calatori fara vize din decembrie 2017" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#romani vize Canada, #acord CETA Romania, #Ceta Romania vize Canada , #Stiri International