Irakienii au capturat in Mosul luptatoare ale Statului Islamic venite din Germania, Rusia si Canada

Sambata, 15 Iulie 2017, ora 22:12
1065 citiri

Fortele antiteroriste irakiene au facut prizoniere la Mosul douazeci de luptatoare straine pentru Statul Islamic (ISIL/Daesh), a anuntat un oficial sambata, cand la Bagdad si in alte orase se sarbatorea recucerirea Mosulului de la jihadisti, dupa trei ani de ocupatie.

Sub cartierul Quleiat din centrul vechi al orasului Mosul a fost gasit un tunel secret, unde se ascundea un grup de femei - dintre care cinci din Germania, cate trei din Rusia si Turcia, doua din Canada si una din Cecenia, alaturi de sase venite din Libia si Siria - care aveau arme si centuri cu explozibili pentru atacuri impotriva trupelor guvernamentale irakiene, a declarat Haidar al-Araji, citat de DPA.

Luptatoarele islamiste au fost arestate joi, la cateva zile dupa ce la Bagdad s-a anuntat oficial eliberarea Mosulului de sub ocupatia Statului Islamic.

Sambata, cand evenimentul a fost marcat printr-o parada militara in capitala, la care a participat si premierul Haider al-Abadi, in cel de-al doilea oras ca marime din tara inca mai aveau loc ciocniri sporadice intre jihadiisti si fortele de securitate. ...citeste mai departe despre "Irakienii au capturat in Mosul luptatoare ale Statului Islamic venite din Germania, Rusia si Canada" pe Ziare.com

#asediu Mosul, #luptatoare Daesh Mosul , #Stiri International