Irakul a lansat ofensiva pentru eliberarea totala a orasului Mosul, ultimul bastion al Statului Islamic

Duminica, 19 Februarie 2017, ora 08:04
918 citiri

Irakul a lansat, duminica, ofensiva pentru eliberarea totala a orasului Mosul de sub controlul Statului Islamic. Operatiunea vizeaza eliberarea sectorului vestic al orasului, singura zona unde gruparea Stat Islamic mai detine controlul.

Lansarea ofensivei a fost anuntata duminica, la televiziunea nationala, de prim-ministrul Haider al-Abadi, care a cerut organizatiilor irakiene sa ofere servicii umanitare si sa sprijine populatia din zonele eliberate.

"Mergeti inainte, cu binecuvantarea mea, forte eroice din Irak", a spus Haider al-Abadi, potrivit CNN.

Fortele aeriene irakiene au lansat, cu o zi inainte, milioane de manifeste asupra sectorului vestic al orasului Mosul, anuntand populatia despre o ofensiva iminenta pentru dislocarea fortelor Statului Islamic.

Militantii islamisti sunt practic asediati in vestul orasului, unde sunt blocati si aproximativ 800.000 de civili, potrivit statisticilor ONU.

Manifestele au transmis populatiei "instructiuni sa se pregateasca sa intampine fortele irakiene" eliberatoare si au avertizat combatantii Statului Islamic sa se predea, arata comunicatul citat.

Ofensiva pentru recuperarea orasului Mosul de sub controlul ISIS a inceput in octombrie 2016. In prima faza a fost eliberat sectorul de est al orasului. Partea de vest a fost vizata doar de lovituri aeriene pana acum. Statul Islamic detine controlul asupra orasului din 2014. Mosul este ultimul bastion important al gruparii teroriste. ...citeste mai departe despre "Irakul a lansat ofensiva pentru eliberarea totala a orasului Mosul, ultimul bastion al Statului Islamic" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ofensiva eliberare Mosul Irak, #ofensiva eliberare vest Mosul , #Stiri International