Iranul ar putea elibera petrolierul britanic Stena Impero, retinut in iulie

Duminica, 22 Septembrie 2019, ora 17:36
761 citiri
Iranul ar putea elibera petrolierul britanic Stena Impero, retinut in iulie
Foto: Arhiva Ziare.com

Directorul general si presedintele companiei Stena Bulk, Erik Hanell, a declarat ca a fost informat ca vasul, petrolierul Stena Impero, retinut de iranieni la 19 iulie in stramtoarea Ormuz, ar putea fi eliberat duminica.

"Am primit informatii in aceasta dimineata ca se pare ca vor elibera nava Stena Impero in cateva ore. Intelegem ca s-a luat decizia politica de eliberare a vasului", a afirmat Hanell, citat de Reuters.

Vasul Stena Impero a fost retinut pe 19 iulie de Garda Revolutionara a Iranului, in stramtoarea Ormuz, pentru ca ar fi incalcat legislatia maritima, la doua saptamani dupa ce Marea Britanie a retinut petrolierul Adrian Darya 1 in largul Gibraltarului.

Vasul iranian a fost eliberat in august.

Britanicii i-au eliberat pe ofiterii petrolierului iranian sechestrat langa GibraltarAmbarcatiuni iraniene au "hartuit" un tanc petrolier britanic in apele GolfuluiAlerta maxima in Golful Persic: Marea Britanie trimite in zona distrugatorul HMS Duncan ...citeste mai departe despre "Iranul ar putea elibera petrolierul britanic Stena Impero, retinut in iulie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#iran retinut petrolier britanic , #Stiri International