Iranul vrea sa faca troc cu UE: ce vrea in schimbul petrolului

Vineri, 26 Februarie 2016, ora 14:14
849 citiri
Iranul vrea sa faca troc cu UE: ce vrea in schimbul petrolului
Foto: Pexels

Iran propune companiilor din Europa plata livrarilor de petrol in produse petroliere rafinate, intrucat unii clienti ai Teheranului au inca probleme la procesarea platilor bancare, chiar daca sanctiunile impuse din cauza programului nuclear al tarii au fost ridicate.

Compania petroliera de stat din Iran (National Iranian Oil Co) recurge la acest tip de schimburi, intrucat unele restrictii financiare generate de SUA pun inca piedici relatiilor comerciale, au declarat mai multi oficiali iranieni pentru Bloomberg.

Hellenic Petroleum (Grecia) a intampinat dificultati sa-si asigure transporturi de petrol, deorece bancile nu vor sa proceseze platile, au declarat surse apropiate situatiei.

Iranul trimite titei catre Lukoil prin portul Constanta

Iran vrea sa recastige cota de piata in Europa si sa-si creasca exporturile catre Asia, dupa ce in ianuarie au fost eliminate sanctiunile impuse tarii din cauza programului nuclear. Primul transport de petrol catre Europa incepand din anul ...citeste mai departe despre "Iranul vrea sa faca troc cu UE: ce vrea in schimbul petrolului" pe Ziare.com

#Iran comert petrol Europa, #Iran Petrol exporturi Europa , #Stiri International