Islanda a anuntat un boicot diplomatic al Cupei Mondiale din Rusia

Marti, 27 Martie 2018, ora 10:07
962 citiri
Islanda a anuntat un boicot diplomatic al Cupei Mondiale din Rusia
Foto: Arhiva Pixabay

Islanda a anuntat un boicot diplomatic al Cupei Mondiale de fotbal, organizata intre 14 iunie si 15 iulie in Rusia, in semn de sustinere a Marii Britanii in cazul Skripal.

"Printre masurile luate de Islanda, exista o amanare o oricarui dialog bilateral la nivel inalt cu autoritatile ruse. In consecinta, rsponsabilii islandezi nu vor fi prezenti la Cupa Mondiala din Rusia, din aceasta vara", a anuntat Ministerul islandez al Afacerilor Externe, intr-un comunicat in care cere autoritatilor ruse sa ofere "raspunsuri clare" Marii Britanii.

Ambasadorul rus in Islanda a fost informat de aceasta decizie in cursul zilei de luni.

La Cupa Mondiala, Islanda se afla in grupa D, alaturi de Argentina, Croatia si Nigeria.

Londra a acuzat Moscova ca este "vinovata" de otravirea fostului dublu agent rus Serghei Skripal si a fiicei sale Iulia, pe 4 martie, la Salisbury, in sudul Angliei. Moscova respinge acuzatiile.

SUA expulzeaza 60 de diplomati rusi si inchid un consulat. Germania, Franta, Canada si alte tari fac la fel, inclusiv RomaniaRomania expulzeaza un diplomat rus, din solidaritate cu UK in cazul SkripalAustria refuza sa expulzeze diplomati rusi, pentru a-si pastra neutralitateaAmbasada Rusiei la Bucuresti reactioneaza in scandalul expulzarilor vorbind de nebunie colectivaCorespondenta de la Bruxelles: Inainte sa paraseasca Uniunea, Theresa May o salveaza, aparand-o de Rusia ...citeste mai departe despre "Islanda a anuntat un boicot diplomatic al Cupei Mondiale din Rusia" pe Ziare.com

#Islanda boicot campionat fotbal Rusia, #caz Skripal Islanda boicot , #Stiri International