Israelul reactioneaza dupa demisia premierului libanez si cere actiuni impotriva agresiunii iraniene

Sambata, 04 Noiembrie 2017, ora 22:38
960 citiri

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat sambata ca demisia omologului sau libanez, Saad Hariri, si motivele invocate de acesta trebuie sa reprezinte "un semnal de alarma" pentru intreaga lume cu privire la ambitiile Iranului, relateaza AFP.

Prim-ministrul libanez, Saad Hariri, a anuntat mai devreme in cursul zilei de sambata demisia sa, acuzand miscarea armata Hezbollah si pe aliatul iranian al acesteia de "suprematie" asupra Libanului. El a mai afirmat ca se teme pentru viata sa.

Demisia sa, "precum si declaratiile sale reprezinta un avertisment adresat comunitatii internationale pentru a actiona impotriva agresiunii iraniene", a declarat Benjamin Netanyahu intr-un comunicat dat publicitatii de biroul sau.

Israelul sustine ca miscarea libaneza Hezbollah, impotriva careia a luptat in 2006, detine controlul in Liban si incearca sa isi consolideze rolul in Siria vecina unde membrii sai sunt aliati ai fortelor regimului de la Damasc.

"Aceasta agresiune pune in pericol nu doar Israelul, ci intregul Orient Mijlociu", a mai spus premierul israelian.

Saad Hariri si-a anuntat demisia intr-un discurs retransmis de un post de televiziune din Arabia Saudita, marele adversar regional al Iranului.

"Iranul are suprematia asupra destinului tarilor din regiune (...) Hezbollahul este bratul Iranului nu doar in Liban, ci si in alte tari arabe", a denuntat Hariri.

El a acuzat Teheranul ca a "creat un stat in stat" si ca doreste "sa aiba ultimul cuvant in probleme Libanului".

Pentru ministrul israelian al apararii, Avigdor Lieberman, premierul Saad Hariri a confirmat ceea ce Israelul a spus de multa vreme. ...citeste mai departe despre "Israelul reactioneaza dupa demisia premierului libanez si cere actiuni impotriva agresiunii iraniene" pe Ziare.com

#Israel conflict Iran , #Stiri International