Italia a votat masiv impotriva reformelor propuse de Renzi. Premierul ar urma sa demisioneze, daca se tine de cuvant

Luni, 05 Decembrie 2016, ora 01:08
901 citiri
Italia a votat masiv impotriva reformelor propuse de Renzi. Premierul ar urma sa demisioneze, daca se tine de cuvant
Foto: Facebook / Matteo Renzi

Presa italiana a anuntat ca primele predictii bazate pe numararea reala a voturilor indica un esec chiar mai mare decat cel aratat de exit-poll-uri pentru premierul Matteo Renzi.

Primele informatii arata ca alegatorii italieni au respins intr-un numar covarsitor agenda de reforme constitutionale propusa de catre actuala guvernare, pentru a concentra mai multa putere in mainile executivului, transmite Reuters.

Institutul Piepoli-IPR este prima companie de sondare care a publicat proiectii bazate pe numararea reala a voturilor, care indica faptul ca italienii au respins in proportie de 57-61% reformele constitutionale.

Tabara "DA" nu a reusit sa stranga decat intre 39-43% din voturile exprimate in peninsula Italica.

De asemenea, doua companii de sondare au publicat pana acum exit-poll-uri in urma referendumului italian, este vorba de Tecne si IPR-Piepoli.

Primul exit-poll indica intre 41-45% din voturi pentru tabara "DA", in vreme ce tabara "NU" a capitalizat majoritatea ...citeste mai departe despre "Italia a votat masiv impotriva reformelor propuse de Renzi. Premierul ar urma sa demisioneze, daca se tine de cuvant" pe Ziare.com

#referendum Italia, #Renzi demisie guvern , #Stiri International