Italia are un nou Guvern, dar deja risca sa pice la votul din Parlament

Luni, 12 Decembrie 2016, ora 23:08
769 citiri
Italia are un nou Guvern, dar deja risca sa pice la votul din Parlament
Foto: Twitter/Paolo Gentiloni

Premierul desemnat al Italiei, Paolo Gentiloni, a prezentat, luni seara, componenta noului guvern, care ii va pastra pe aproape toti ministri din guvernarea lui Matteo Renzi.

Paolo Gentiloni a precizat ca pastrarea componentei executivului este un semn de continuitate si o incercare de calmare a pietelor financiare, insa partenerii de coalitie s-au aratat revoltati de decizia prim-ministrului desemnat, transmite Reuters.

O mica formatiune de centru-dreapta a amenintat deja ca va parasi coalitia de guvernare, ridicand intrebari cu privire la posibilitatea ca noul executiv sa obtina votul de incredere in Parlament.

Italia incearca sa realizeze o tranzitie de putere extrem de rapida, dupa ce premierul democrat Matteo Renzi a demisionat in urma esecului inregistrat in referendumul constitutional.

Presedintele Mattarella l-a desemnat, duminica, cu mandatul pentru formarea unui nou executiv pe Paolo Gentiloni, care ocupa pana in acest moment pozitia de ministru de ...citeste mai departe despre "Italia are un nou Guvern, dar deja risca sa pice la votul din Parlament" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Paolo Gentiloni guvern, #Paolo Gentiloni premier Italia, #Paolo Gentiloni guvern Italia , #Stiri International