Iulia Timosenko, in libertate - Comunitatea internationala saluta eliberarea ei

Duminica, 23 Februarie 2014, ora 11:14
1930 citiri
Iulia Timosenko, in libertate - Comunitatea internationala saluta eliberarea ei

Eliberarea fostului premier al Ucrainei, Iulia Timosenko, a fost salutata de comunitatea internationala. Casa Alba si presedintii Comisiei Europene si Parlamentului European s-au declarat bucurosi ca opozanta iesit din inchisoare.

Casa Alba a transmis, printr-un comunicat, ca "ucrainenii sunt cei care isi stabilesc viitorul".

"E necesar ca principiul intangibil care ghideaza evenimentele sa fie cel potrivit caruia ucrainenii isi stabilesc viitorul. Salutam actiunea constructiva a Parlamentului ucrainean si continuam sa indemnam la formarea rapida a unui guvern de larga unitate nationala si tehnocrat", se arata in comunicat.

Presedintia americana i-a transmis Iuliei Timosenko sa se "recupereze rapid" si a sfatuit-o sa urmeze un tratament medical corespunzator.

La randul sau, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a salutat eliberarea Iuliei Timosenko, intr-un mesaj postat pe Twitter.

"Salut eliberarea Iuliei Timosenko. O justitie independenta este esentiala ...citeste mai departe despre "Iulia Timosenko, in libertate - Comunitatea internationala saluta eliberarea ei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Iulia Timosenko eliberata, #reactii eliberare Iulia Timosenko , #Stiri International