Iulian Fota: Subiectul unirii cu Basarabia ne duce in mod sigur mai aproape de Rusia

Marti, 22 Septembrie 2015, ora 14:33
874 citiri
Iulian Fota: Subiectul unirii cu Basarabia ne duce in mod sigur mai aproape de Rusia
Foto: captura Youtube

Iulian Fota, fost consilier prezidential pentru probleme de securitate nationala, afirma ca primirea de catre premierul roman Victor Ponta a unei delegatii din partea unionistilor ar reprezenta "o provocare si o capcana", chestiunea delicata a unirii putandu-se intoarce ca un bumerang impotriva Romaniei.

"Primirea lui George Simion, de la Actiunea 2012, si a celorlalti de catre premier, daca se produce, este o mare greseala, o mare eroare politica, din doua puncte de vedere.

Pe de o parte, legitimam o miscare politica in legatura cu care, dincolo de un ideal pe care multi dintre noi il impartasesc, nu stim pe cine reprezinta, cine sunt ei, cine este acest copil, George Simion, cine ii finanteaza, multe alte necunoscute legate de actiunea lor.

Pe de alta parte, premierul nu are suficienta autoritate si legitimitate politica, mai ales acum, dupa ce a fost trimis in judecata pentru a se ocupa de chestiuni extrem de importante si de sensibile pentru Romania, cum este aceasta, a ...citeste mai departe despre "Iulian Fota: Subiectul unirii cu Basarabia ne duce in mod sigur mai aproape de Rusia" pe Ziare.com

#Iulian Fota unire, #Iulian Fota protest Neptun , #Stiri International