Izolarea Qatarului ar putea duce la razboi in Orientul Mijlociu - ministrul de externe german

Duminica, 11 Iunie 2017, ora 10:13
1824 citiri
Izolarea Qatarului ar putea duce la razboi in Orientul Mijlociu - ministrul de externe german
Foto: Facebook/Sigmar Gabriel

Ministrul de Externe al Germaniei, Sigmar Gabriel, a avertizat, sambata, ca disputa diplomatica dintre tarile arabe si regimul qatarez ar putea sa duca la izbucnirea unui razboi in Orientul Mijlociu.

"Exista un pericol ca aceasta disputa sa duca la razboi", a declarat ministrul german intr-un interviu pentru Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, citat de Reuters.

De asemenea, acesta a atras atentia asupra inrautatirii "dramatice" a relatiilor dintre aliatii si vecinii din zona Golfului.

Seful diplomatiei germane a precizat ca a vorbit in ultima saptamana cu omologii din Arabia Saudita, Qatar, Turcia, dar si Kuwait si Iran pentru a-si exprima ingrijorarile cu privire la situatia complicata din Orientul Mijlociu.

"Dupa discutiile din aceasta saptamana, stiu cat de serioasa este situatia, dar cred ca exista sanse bune pentru un progres", a concluzionat Sigmar Gabriel.

Arabia Saudita, Bahrain, Emitatele Arabe Unite, Egipt si Yemen au decis la inceputul acestei saptamani sa intrerupa relatiile diplomatice cu regimul qatarez, acuzandu-l de destabilizarea regiunii si sponsorizarea mai multor grupari teroriste, de la jihadistii Statului Islamic, la Al-Qaeda, Fratia Musulmana si Hamas.

Vezi si Qatarul a fost izolat complet de tarile arabe: oamenii au luat cu asalt magazinele pentru a-si face provizii

Ulterior, decizia a fost sustinuta de guvernul recunoscut al Libiei, precum si de insulele Maldive.

Doha dezminte vehement ca finanteaza grupari teroriste si a condamnat blocada impusa de vecinii arabi, sustinand ca acuzatiile aduse sunt lipsite de orice baza in realitate.

Citeste mai multe informatii despre izolarea Qatarului:

Trump isi asuma izolarea Qatarului: Primul meu turneu a inceput sa dea roadeHackerii rusi s-ar afla in spatele crizei care a dus la izolarea Qatarului. Cum au sabotat micul stat din GolfDupa ce hackerii rusi au fost acuzati ca au stat la originea crizei din Qatar, Moscova se ofera sa ajute la rezolvarea situatiei ...citeste mai departe despre "Izolarea Qatarului ar putea duce la razboi in Orientul Mijlociu - ministrul de externe german" pe Ziare.com

#izolare Qatar razboi avertisment, #izolare Qatar razboi, #izolare Qatar Arabia Saudita , #Stiri International