JAI: "Acord politic" pentru primirea celor 160.000 de refugiati - Nicio vorba despre cote

Luni, 14 Septembrie 2015, ora 22:47
880 citiri

Ministrii de Interne ai statelor membre in UE, reuniti luni la Bruxelles, au ajuns la un "acord politic" pentru primirea celor 160.000 de refugiati, fara ca acesta sa prevada si alocarea de cote de imigranti pe tari, au anuntat luni seara ministrii de Interne german si francez.

"Am ajuns astazi la un acord privind repartizarea a 160.000 de refugiati", a declarat Thomas de Maiziere, in timpul unei conferinte de presa franco-germane, organizate cu putin timp inainte de incheierea reuniunii Consiliului Justitie si Afaceri Interne (JAI), potrivit AFP.

Pozitia Romaniei in criza refugiatilor: Ce a sustinut Oprea la Bruxelles

"Nu am ajuns la un acord cu privire la fixarea de cote", a recunoscut, totodata, De Maiziere, in conditiile in care Comisia Europeana a propus saptamana trecuta, la Strasbourg, cote obligatorii, cu o cifra concreta pentru fiecare tara, optiune respinsa de mai multe state membre. "Vom perfecta acordul abia in timpul viitoarei reuniuni din 8 octombrie", a precizat... citeste mai departe despre "JAI: "Acord politic" pentru primirea celor 160.000 de refugiati - Nicio vorba despre cote" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#acord JAI imigranti, #core refugiati Bruxelles , #Stiri International