Japonia avertizeaza ca regimul Kim ar putea lansa rachete cu gaz sarin

Joi, 13 Aprilie 2017, ora 09:51
2820 citiri
Japonia avertizeaza ca regimul Kim ar putea lansa rachete cu gaz sarin
Foto: site oficial premierul Japoniei

Premierul japonez, Shinzo Abe, a afirmat joi ca Phenianul ar putea fi in masura sa lanseze atacuri cu rachete echipate cu focoase incarcate cu gaz sarin, un agent chimic letal.

Abe a facut declaratia respectiva in cadrul unei comisii parlamentare, in contextul in care SUA, aliat al Japoniei, au dislocat un portavion si nave de sprijin in apropiere de Peninsula Coreeana, intr-o demonstratie de forta, in timp ce exista indicii ca Phenianul ar putea efectua un alt test nuclear, relateaza agentia Kyodo.

Administratia presedintelui american Donald Trump a afirmat ca sunt avute in vedere toate optiunile, inclusiv o actiune militara, in scopul de a preveni noi provocari din partea Coreei de Nord.

Aceasta survine ca urmare a sprijinului din partea Japoniei fata de ceea ce unii oficiali au numit a fi "hotararea Washingtonului de a nu tolera niciodata proliferarea si folosirea armelor chimice", dupa loviturile aeriene americane intreprinse saptamana trecuta impotriva unei baze militare in Siria, ca raspuns la un presupus atac chimic intreprins de catre regimul presedintelui sirian Bashar Al-Assad.

Seful Executivului de la Tokio a facut o legatura intre evolutiile din Siria si Coreea de Nord, precizand ca saptamana trecuta Japonia a salutat angajamentul administratiei Trump de a mentine ordinea globala in vremuri cand "amenintarea cu arme de distrugere in masa devine tot mai mare in Asia de Est".

Kyodo aminteste ca producerea, stocarea si folosirea gazului sarin sunt interzise de o conventie privind armele chimice care a intrat in vigoare in 1997. In 1995, un cult religios japonez a folosit gaz sarin intr-un atac in metroul din Tokio. ...citeste mai departe despre "Japonia avertizeaza ca regimul Kim ar putea lansa rachete cu gaz sarin" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Japonia Coreea Nord atac gaz sarin , #Stiri International