Japonia face deja planuri pentru evacuarea a 60.000 de cetateni din Coreea de Sud si primirea unui val de refugiati de razboi din Nord

Sambata, 15 Aprilie 2017, ora 14:16
2618 citiri

Consiliul National de Securitate al Japoniei a discutat despre cum pot fi evacuati rapid cei aproximativ 60.000 de cetateni niponi din Coreea de Sud in cazul unei crize, a anuntat un oficial, pe fondul cresterii ingrijorarii in legatura cu programul nuclear al nord-coreenilor.

Pe langa navele comerciale si avioane, Japonia ar vrea sa trimita si avioane si nave militare pentru a ajuta la evacuarea cetatenilor sai, daca guvernul sud-coreean va fi de acord, a spus oficialul, care a dorit sa ramana anonim din cauza sensibilitatii subiectului, transmite NBC News.

Consiliul National de Securitate a discutat si despre modul in care Japonia va putea face fata unul val imens de refugiati din Coreea de Nord, in caz de razboi, printre care s-ar putea afla chiar si spioni nord-coreeni.

Yoshihide Suga, seful cabinetului premierului nipon, a transmis, vineri, ca Japonia se afla in contact permanent cu SUA si Coreea de Sud si a indemnat Coreea de Nord sa se abtina de la actiuni provocatoare.

Tensiunea in zona a crescut de saptamana trecuta de cand SUA au lansat 59 rachete Tomahawk catre Siria, ridicand semne de intrebare cu privire la planurile presedintelui american, Donald Trump, cu privire la Coreea de Nord, care a efectuat teste nucleare in ciuda sanctiunilor ONU.

Wall Street Journal: Trump se gandeste sa atace Coreea de Nord, ca sa scape de amenintarea nuclearaTrump e hotarat sa rezolve singur problema nord-coreeana, daca China nu o faceCoreea de Nord nu se teme de amenintarile lui Trump: A mai lansat o rachetaSUA incoltesc Coreea de Nord: Nave de razboi japoneze se alatura americanilor ...citeste mai departe despre "Japonia face deja planuri pentru evacuarea a 60.000 de cetateni din Coreea de Sud si primirea unui val de refugiati de razboi din Nord" pe Ziare.com

#Japonia evacuat Coreea Sud, #Coreea Sud Coreea Nord, #America Trump Coreea Nord , #Stiri International