Jean-Claude Juncker, validat oficial pentru functia de presedinte al Comisiei Europene

Marti, 15 Iulie 2014, ora 15:50
1227 citiri
Jean-Claude Juncker, validat oficial pentru functia de presedinte al Comisiei Europene

Fostul premier luxemburghez Jean-Claude Juncker a fost votat, marti la Strasbourg, de plenul Parlamentului European, in functia de presedinte al Comisiei Europene pentru perioada 2014-2019, unul dintre cele mai importante posturi din Uniunea Europeana.

In favoarea lui Juncker au votat 422 de eurodeputati, iar impotriva 250. S-au inregistrat 47 de buletine de vot goale, iar 10 au fost declarate nule.

Jean-Claude Juncker a fost propus candidat la presedintia executivului UE de catre Partidul Popular European (PPE) inaintea alegerilor europene din luna mai.

Intrucat PPE a obtinut cel mai mare numar de locuri in Parlamentul European (221), Juncker a fost propus pentru sefia CE de catre sefii de state si de guverne, in cadrul Consiliului European de la finalul lunii iunie.

Juncker s-a intalnit saptamana trecuta cu liderii grupurilor politice din Parlamentul European si a raspuns intrebarilor referitoare la planurile sale si prioritatile viitoarei Comisii Europene. Mandatul actualei Comisii Europene, condusa de Jose Manuel Barroso, expira pe 31 octombrie acest an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#presedinte Comisia Europeana, #jean claude juncker, #presedinte ce , #Stiri International