Jewish Journal: Evreii, o minoritate uitata a Romaniei

Joi, 24 Aprilie 2014, ora 11:51
1159 citiri
Jewish Journal: Evreii, o minoritate uitata a Romaniei
Foto: Jewish Journal

Puteti indica unde se afla Romania pe harta? Probabil ati intalnit rar romani si, cu siguranta, si mai rar un evreu din Romania. Adevarul e ca in aceasta tara a existat candva una dintre cele mai efervescente comunitati idis si, credeti sau nu, a fost caminul unei foarte vii culturi laice evreiesti.

Foarte putini oameni stiu ca Romania este tara de origine a lui Elie Wiesel, cunoscutul istoric al Holocaustului, si tot aici a fost compus cantecul care a devenit imnul national al Israelului, scrie un blogger de la Jewish Journal.

"Pun pariu ca si mai putini oameni sunt constienti ca tipul de muzica klezmer s-a nascut prin satele de pe dealurile Moldovei. Dar nu sunt aici ca sa discut despre trecut. Prezentul ne preocupa", mai scrie el.

Cu cateva scoli si un mic centru comunitar evreiesc langa Centrul Vechi al Bucurestiului, comunitatea evreiasca compusa din 9.000 de oameni se chinuie sa supravietuiasca cultural. Desi erau sute de mii pe vremuri, acum prezenta lor abia se mai ...citeste mai departe despre "Jewish Journal: Evreii, o minoritate uitata a Romaniei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Evrei Romania contributii, #Evrei Romania Bucuresti Teatru Evreiesc, #evrei teatru evreiesc comunitate supravietuire , #Stiri International