Jocurile Olimpice de la Soci: Nave militare ale SUA se indreapta spre Marea Neagra

Sambata, 01 Februarie 2014, ora 15:42
1690 citiri
Jocurile Olimpice de la Soci: Nave militare ale SUA se indreapta spre Marea Neagra
Foto: patdollard.com

Doua nave militare ale Statelor Unite au plecat in cursul noptii de vineri spre sambata din Italia spre Marea Neagra, unde vor fi disponibile pentru evacuarea cetatenilor americani, in cazuri de necesitate, sau pentru alte situatii de urgenta, in timpul Jocurilor Olimpice de la Soci.

Potrivit unor oficiali americani citati de Fox News, nava militara USS Mount Whitney a plecat vineri seara din Portul Gaeta, situat in sudul Italiei. Fregata USS Taylor a plecat din Portul Napoli sambata dimineata.

Ambele nave, care au la bord elicoptere militare de tip H-60, vor ajunge in Marea Neagra in cel mult doua zile. Informatia a fost confirmata de oficiali militari americani, care au precizat ca la Soci vor fi trimisi aproximativ 25 de agenti americani specializati in combaterea terorismului.

Pentagonul a comunicat ca navele se vor afla in Marea Neagra in cadrul unor misiuni "normale" si pot participa la diverse misiuni, inclusiv la operatiuni de comunicare si evacuare.

Surse de la ...citeste mai departe despre "Jocurile Olimpice de la Soci: Nave militare ale SUA se indreapta spre Marea Neagra" pe Ziare.com

#Rusia jocuri olimpice soci nave americane, #Rusia nave militare SUA Soci, #Rusia nave militare SUA Marea Neagra , #Stiri International