Jocurile Rusiei: Tot ceea ce au e asta

Vineri, 30 Septembrie 2016, ora 12:04
898 citiri
Jocurile Rusiei: Tot ceea ce au e asta

Acum cativa ani, in plina intalnire cu liderul rus Vladimir Putin, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a avut un moment de soc. Nu politic, ci personal. Desi e cunoscuta ca "o doamna de fier" si nu pare sa se teama de nimic, Merkel are o teama. Ii este foarte-foarte frica de caini.

Konni (sau Connie, daca vreti), femela rasa Labrador a "tarului" de la Kremlin, a "dat buzna", mirosind-o pe doamna cancelar si asezandu-se la picioarele sale. Merkel dadea semne vizibile de disconfort, in timp ce Putin, aparent naiv, ii spunea "sper ca nu va e frica de caini".

Ulterior, in privat, Merkel le-a spus jurnalistilor germani despre vizibila incercare a rusilor de a o intimida: "Rusia nu are nimic, nici politica de succes, nici economie. Tot ceea ce au e asta". Asta, adica incercari de a-i speria pe altii, de a dovedi ceva, de a intimida.

Jocurile psihologice sunt o parte a politicii externe a Rusiei. Diplomatie coercitiva. E un mecanism de compensare pentru faptul ca, in mod real, Rusia ...citeste mai departe despre "Jocurile Rusiei: Tot ceea ce au e asta" pe Ziare.com

#Rusia donatii Cumintenia Pamantului, #Ambasada Rusiei donatii Brancusi , #Stiri International