John McCain are o tumoare pe creier. Obama: Cancerul nu stie cu cine are de a face

Joi, 20 Iulie 2017, ora 07:43
906 citiri
John McCain are o tumoare pe creier. Obama: Cancerul nu stie cu cine are de a face
Foto: Arhiva Facebook/John McCain

Senatorul John McCain, care are 80 de ani, un fost pilot prizonier in Razboiul din Vietnam, candidat in alegerile prezidentiale si un critic dur al lui Vladimir Putin, sufera de cancer cerebral.

O tumoare i-a fost descoperita in urma unei interventii, in vederea scoaterii unui cheag de sange de deasupra ochiului sau stang. Cu ajutorul unor prelevari, medicii sai au identificat o tumoare maligna, glioblasfom, care va necesita chimioterapie sau o radioterapie, potrivit Mayo Clinic de Phoenix, in Arizona, statul pe care-l care reprezinta in Senat, relateaza AFP.

"Medicii senatorului spun ca acesta se reface in urma operatiei incredibil de bine si ca starea sa de sanatate generala este altfel excelenta", a anuntat clinica.

Acesta nu este primul cancer de care sufera John McCain. El a avut melanom in anii '90 si 2000, care a remis. Varsta si starea sa de sanatate au fost un subiect al campaniei prezidentiale din 2008, in care a fost infrant de Barack Obama.

Fostul presedinte democrat a fost unul dintre primii care au reactionat dupa acest diagnostic, intre sute de mesaje de simpatie si rugaciuni.

"John McCain este un erou american si unul dintre luptatorii cei mai curajosi pe care-i cunosc. Cancerul nu stie cu cine are de a face. Fa-l sa traiasca un infern, John", a scris Barack Obama intr-un mesaj postat pe Twitter.

Donald Trump, cu care se afla in relatii tensionate, a declarat, citat intr-un comunicat, ca senatorul a fost "intotdeauna un combatant".

"Melania si cu mine ii trimitem gandurile si rugaciunile noastre senatorului McCain, lui Cindy si intregii sale familii. Fa-te bine repede", a spus el.

Din toate taberele politice, fosti adversari, dar si prieteni i-au trimis mesaje mieruri toata seara, dupa ce s-a raspandit vestea diagnosticului.

Intre cele mai sharuite se afla si mesajul fiicei sale: "El este persoana cea mai dura pe care o cunosc. Inamicul cel mai dur nu a putut sa-l doboare. Cancerul va putea sa-l afecteze in multe feluri, insa nu-l va face niciodata sa capituleze, pentru ca nimic nu l-a putut face sa capituleze".

Cine este John McCain

John McCain a fost ales pentru prima oara in 1992 in Camera Reprezentantilor, ca fost pilot proaspat pensionat al Marinei americane (US Navy). Din 1986, el a fost constant reales de alegatorii din Arizona in Senat, unde a devenit unul dintre piloni in probleme ale Apararii si Politicii Externe.

Varsta si cariera sa impun respect colegilor, care nu aproba intotdeauna fibra sa ...citeste mai departe despre "John McCain are o tumoare pe creier. Obama: Cancerul nu stie cu cine are de a face" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#John McCain tumoare creier , #Stiri International