SUA: Judecatorul Brett Kavanaugh a fost confirmat la limita la Curtea Suprema, in ciuda scandalului sexual

Duminica, 07 Octombrie 2018, ora 00:56
768 citiri
SUA: Judecatorul Brett Kavanaugh a fost confirmat la limita la Curtea Suprema, in ciuda scandalului sexual
Foto: captura video

Senatul Statelor Unite s-a pronuntat, sambata, in favoarea numirii la Curtea Suprema de Justitie a judecatorului Brett Kavanaugh, acuzat de agresiuni sexuale comisaein anii 1980.

Votul final din plenul Senatului a fost de 50 de voturi pentru si 48 impotriva. Republicanii au o majoritate de 51 de voturi in Senat.

In urma cu o saptamana, Comisia Juridica a Senatului de la Washington a dat aviz favorabil numirii lui Brett Kavanaugh in functia de judecator al instantei supreme, dar senatorul republican Jeff Flake a anuntat ca in plen va vota pentru Kavanaugh doar dupa incheierea anchetei Biroului Federal de Investigatii (FBI) ordonata de presedintele Donald Trump pe fondul polemicilor.

Procesul de vot a fost intrerupt de cateva ori de protestatarii prezenti in sala unde s-a desfasurat, acestia strigand "rusine".

Membrii celor doua partide au votat ca pozitia formatiunii din care fac parte, adica republicanii pentru, iar democratii impotriva.

Au fost doar doua exceptii de la aceasta regula, si anume senatoarea republicana Lisa Murkowski, care nu a votat nici pentru, dar nici impotriva confirmarii, ci s-a declarat prezenta, iar democratul Joe Manchin a votat in favoarea confirmarii. Republicanul Steve Daines a lipsit de la vot, fiind la nunta fiicei sale.

Presedintele SUA, Donald Trump, a salutat decizia Senatului de confirmare a numirii lui Kavanaugh la Curtea Suprema.

Afla mai multe despre scandalul sexual in care este implicat judecatorul Brett Kavanaugh

Acuzat de agresiune sexuala, Brett Kavanaugh obtine sprijinul Comisiei Juridice a Senatului pentru candidatura la Curtea SupremaSe aduna acuzatiile de abuz sexual pe numele lui Kavanaugh, nominalizat de Trump la Curtea SupremaTrump se declara "mandru" de votul pentru judecatorul Brett Kavanaugh: Protestatarii sunt "platiti de Soros"Audiere istorica in Senatul SUA a femeii care-l acuza de agresiune sexuala pe candidatul lui Trump la Curtea Suprema (Video)Actrita Amy Schumer si modelul Emily Ratajkowski, retinute in timpul unui protest la CapitoliuFBI isi extinde ancheta care il vizeaza pe candidatul lui Trump la Curtea Suprema ...citeste mai departe despre "SUA: Judecatorul Brett Kavanaugh a fost confirmat la limita la Curtea Suprema, in ciuda scandalului sexual" pe Ziare.com

#Brett Kavanaugh judecator curtea cuprema SUA, #Brett Kavanaugh trump, #Brett Kavanaugh scandal sexual , #Stiri International