Jumatate de lume renunta la dolar: Ce moneda ii locul in rezervele valutare ale statelor?

Miercuri, 09 Iulie 2014, ora 13:07
1679 citiri
Jumatate de lume renunta la dolar: Ce moneda ii locul in rezervele valutare ale statelor?
Foto: patriotnetdaily

Presa occidentala si expertii financiari au remarcat faptul ca in prezent o mare parte din lume si-a schimbat tranzactiile comerciale in alte monede, diferite de dolar. Exista o tendinta globala de renuntare la dolar, in favoarea rublei si a yuanului, in special in afacerile dintre Rusia si China.

Analistii apreciaza ca se creeaza o baza solida pentru comertul international in monede diferite de dolar, existand tendinta ca tarile organizatiei BRICS sa treaca la aceasta practica, potrivit Voice of Russia.

"Trecerea la tranzactionarea in alte valute decat dolarul american nu este un lucru deloc rau pentru altii. Este o idee excelenta. Faptul ca Gazprom si alte companii rusesti si chineze au luat initiativa de-dolarizarii este o actiune chiar foarte buna.

De ce? Deoarece se va pune o baza solida si de ...citeste mai departe despre "Jumatate de lume renunta la dolar: Cine ii ia locul ca moneda de rezerva?" pe Ziare.com

#tendinta globala renuntare dolar, #tranzactii comerciale fara dolari, #tranzactii monede yuan ruble, #pierderea dominatiei globale dolar, #Rusia China tranzactii nondolar , #Stiri International