Jumatate dintre companiile britanice intentioneaza sa inghete salariile

Luni, 16 Noiembrie 2009, ora 17:22
969 citiri
Jumatate dintre companiile britanice intentioneaza sa inghete salariile

Jumatate dintre angajatorii britanici planuiesc sa inghete salariile pentru al doilea an consecutiv, o masura fara precedent, ce subliniaza nivelul slab al increderii companiilor in revenirea economiei, relateaza Financial Times, preluat de NewsIn.

Circa 47% dintre organizatii, cele mai multe in sectorul privat, au precizat ca vor ingheta salariile la urmatoarea reevaluare, arata un sondaj al tendintelor angajatorilor realizat de grupul CBI si de compania de recrutare Harvey Nash.

Cifra este cu 8 puncte procentuale sub cea afisata la ultimul sondaj, derulat in aceasta primavara, cand productia scadea drastic.

"Conditiile din piata continua sa fie dificile, iar cresterea din 2010 va fi slaba, astfel ca platile vor fi limitate pentru o perioada", a declarat John Cridland, director adjunct CBI.

Un al doilea an de inghetare a salariilor ar fi o premiera fata de recesiunile anterioare. Incomes Data Services a anuntat insa recent ca restrictiile salariale ar putea incepe sa fie ridicate anul viitor.

Cridland sustine, totusi, ca aceasta recesiune este diferita.

"Jumatate dintre companii, care sunt atat de constranse din punct de vedere financiar incat nu pot majora deloc salariile, se vor confrunta cu aceeasi situatie si in 2010, ca si in acest an", a afirmat el.

Acesta estimeaza ca inghetarile vor fi realizate si ca "spiritul de colaborare" care a facut ca personalul sa accepte o serie de sacrificii pentru a evita disponibilizarile va functiona in continuare.

 

#companii, # salarii, # recesiune, # inghetare, # privat , #Stiri International