Juncker ii cheama la o intalnire pe liderii Grupului Visegrad, pentru depasirea disensiunilor

Miercuri, 04 Octombrie 2017, ora 22:34
769 citiri
Juncker ii cheama la o intalnire pe liderii Grupului Visegrad, pentru depasirea disensiunilor
Foto: Facebook/Jean-Claude Juncker

Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, i-a invitat la un dineu pe liderii din Polonia, Ungaria, Cehia si Slovacia, pentru depasirea disputelor dintre aceste tari si state vest-europene, conform unor surse.

Intr-o scrisoare trimisa pe 2 octombrie, adresata liderilor Poloniei, Ungariei, Cehiei si Slovaciei, Jean-Claude Juncker a evidentiat "importanta uriasa" a unitatii statelor Uniunii Europene, in pofida disputelor pe tema imigratiei si altor teme, inclusiv Brexit, arata Reuters.

In timp ce Praga si Bratislava au adoptat uneori un ton moderat, Varsovia si Budapesta au criticat frecvent Comisia Europeana si tari influente precum Germania si Franta, pe fondul acuzatiilor privind incalcarea normelor statului de drept.

Pe fondul tensiunilor, presedintele CE propune o reuniune cu liderii statelor din Grupul Visegrad pe 18 octombrie, la Bruxelles, inaintea summitului Consiliului European, programat pe 19-20 octombrie.

"Este necesara o Europa mai unita, mai puternica, mai democratica", afirma Jean-Claude Juncker.

In contextul iesirii Marii Britanii din UE, "cred ca mentinerea unitatii celorlalte 27 de state membre UE in negocierile privind Brexit are o importanta uriasa", a subliniat Juncker. ...citeste mai departe despre "Juncker ii cheama la o intalnire pe liderii Grupului Visegrad, pentru depasirea disensiunilor" pe Ziare.com

#Juncker reuniune grup Visegrad, #Juncker intalnire grup Visegrad , #Stiri International