Juncker nu vrea o Catalonie independenta, pentru ca ar incuraja si alte regiuni

Vineri, 13 Octombrie 2017, ora 16:44
1218 citiri
Juncker nu vrea o Catalonie independenta, pentru ca ar incuraja si alte regiuni
Foto: Facebook/Jean-Claude Juncker

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a spus, vineri, ca nu doreste ca regiunea Catalonia sa devina independenta, deoarece ar incuraja si alte regiuni sa procedeze la fel, si aceasta va face guvernarea UE prea complicata.

"Daca ii permitem Cataloniei sa se separe - si aceasta nu este treaba noastra -, atunci altii vor face acelasi lucru. Nu doresc asta", a declarat Juncker intr-un discurs rostit la Universitatea din Luxemburg, relateaza agentia Reuters.

Juncker s-a declarat "foarte ingrijorat" in legatura cu tendintele separatiste din Europa si l-a incurajat pe seful guvernului central spaniol, Mariano Rajoy, sa garanteze ca situatia este adusa sub control.

Referindu-se la apelurile catalanilor pentru o mediere de catre UE a crizei cu Madridul, Juncker a spus ca executivul comunitar nu poate media daca numai o parte cere acest lucru.

Uniunea Europeana a facut cunoscut ca are incredere in Mariano Rajoy de a solutiona ceea ce ea considera a fi o problema interna a Spaniei.

Citeste mai multe informatii despre independenta Cataloniei:

Si-a declarat sau nu Catalonia independenta? Premierul spaniol cere explicatii si ameninta ca suspenda autonomia regiunii

Presedintele Cataloniei amana declararea independentei: Nu suntem infractori, nu suntem nebuni. Vom fi o republica independenta, dar nu acum

Franta vecina avertizeaza: Independenta Cataloniei nu va fi recunoscuta ...citeste mai departe despre "Juncker nu vrea o Catalonie independenta, pentru ca ar incuraja si alte regiuni" pe Ziare.com

#Juncker independenta Catalonia Spania, #Juncker independenta Catalonia, #independenta Catalonia , #Stiri International