Juncker spune ca UE a avut "multa rabdare cu britanicii", dar e pe cale sa se epuizeze

Luni, 01 Aprilie 2019, ora 09:18
1010 citiri
Juncker spune ca UE a avut "multa rabdare cu britanicii", dar e pe cale sa se epuizeze
Foto: Facebook/Jean-Claude Juncker

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat, duminica seara, ca UE a avut "multa rabdare" cu britanicii in cazul Brexit-ului, dar ca aceasta este pe cale sa se epuizeze.

"Cu prietenii nostri britanici am avut multa rabdare, dar chiar si rabdarea se epuizeaza. As dori ca in cateva ore sau zile Marea Britanie sa ajunga la un acord in privinta caii de urmat" a afirmat Jean-Claude Juncker, invitat la o emisiune a postului public de televiziune Rai 1, informeaza AFP.

"Pana in ziua de azi stim la ce a spus nu parlamentul britanic, dar nu stim la ce spune da", a adaugat presedintele Comisiei Europene.

Referitor la organizarea unui nou referendum, Juncker a declarat ca "este o chestiune care ii priveste exclusiv pe britanici (...) . Ei trebuie sa decida ce instrumente vor utiliza pentru a ajunge la capatul acestui proces".

Intrebat asupra pozitiei Italiei in privinta problemei migratiei, Jean-Claude Juncker a afirmat ca institutia Comisiei Europene a "ajutat mult" din punct de vedere financiar Italia.

Autoritatile de la Roma, aminteste AFP, considera ca Italia nu a beneficiat suficient de solidaritatea celorlalte state membre ale UE pentru a gestiona influxul masiv de migranti care ajunge pe tarmurile sale.

Guvernul populist italian si ministrul acestuia de Interne, Matteo Salvini, la putere din iunie 2018, au decis sa nu permita accesul in porturile sale pentru navele care acorda ajutor migrantilor in apele Marii Mediterane. Numarul migrantilor a scazut simtitor in cursul anului trecut.

"In Comisia Europeana am ajutat mult Italia, nu ne prea place cand Italia spune: 'ei doar vorbesc vorbe si nu fac nimic'; nu este adevarat" a afirmat presedintele Juncker.

"Am ajutat mai mult decat suficient Italia cu cel putin un miliard de euro si astfel Italia, care se confrunta cu acest influx masiv de refugiati, a putut beneficia de solidaritatea europeana, care poate nu este suficienta, dar in limitele posibilitatilor bugetare pe care le avem, am facut tot ce am putut", a adaugat presedintele Comisiei Europene.

May nu se lasa. Vrea sa mearga si a patra oara cu acordul de Brexit la vot in ParlamentComisia Europeana: Un Brexit dur pe 12 aprilie e acum cel mai probabil scenariu. Fara beneficii, fara mini-acorduriTusk convoaca de urgenta un summit UE dupa ce acordul de Brexit a fost respins a 3-a oara ...citeste mai departe despre "Juncker spune ca UE a avut "multa rabdare cu britanicii", dar e pe cale sa se epuizeze" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Juncker UE Marea Britanie Brexit, #Juncker Brexit rabdare , #Stiri International