Junker vrea sa-l convinga pe Hollande sa nu renegocieze pactul fiscal

Duminica, 29 Aprilie 2012, ora 17:25
1396 citiri
Junker vrea sa-l convinga pe Hollande sa nu renegocieze pactul fiscal

Presedintele Eurogrupului, premierul luxemburghez Jean-Claude Juncker, va incerca sa-l convinga pe candidatul socialist la presedintia Frantei, Francois Hollande, sa nu ceara renegocierea pactului fiscal european in cazul in care va castiga alegerile.

"Ideea ca poti renegocia pactul in profunzime si sa ceri scoaterea elementelor substantiale este o iluzie", a spus liderul ministrilor de finante din zona euro, citat de AFP.

La randul sau, ministrul de finante al Germaniei, Wolfgang Schauble, s-a declarat din nou foarte increzator in ratificarea pactului fiscal, care, in opinia sa, creeaza incredere si stabilitate pe termen lung.

Candidatul socialist Francois Hollande, aflat in fruntea sondajelor de opinie inainte de al doilea tur al alegerilor prezidentiale din Franta, in care se va confrunta cu actualul presedinte Nicolas Sarkozy, a declarat in repetate randuri ca va cere renegocierea pactului de disciplina bugetara, adoptat in 2011 de 25 de tari din totalul celor 27 state membre ale UE si ratificat deja de mai multe tari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#presedintele Europgrupului, #Jean Claude Junker, #candidat presedintia Frantei, #pactul fiscal, #Francois Hollande , #Stiri International