Jurnalist american, dupa 20 de ani in Ungaria: Va deveni Coreea de Nord a Europei

Vineri, 20 Iunie 2014, ora 12:45
1168 citiri
Jurnalist american, dupa 20 de ani in Ungaria: Va deveni Coreea de Nord a Europei

David Landry, un jurnalist american care a lucrat aproape 20 de ani in presa maghiara, paraseste Ungaria intrucat, spune el, sub conducerea lui Viktor Orban tara risca sa se transforme in Coreea de Nord a Europei.

Intr-un amplu editorial publicat in Budapest Business Journal, Landry povesteste cum a ajuns in Ungaria in 1995, s-a indragostit de aceasta tara, a facut o cariera si a prins radacini, insa "acum e un moment bun" sa plece.

In ultimii 19 ani, povesteste Landry, a fost martor la schimbarea societatii ungare: de la anii de dupa rasturnarea comunismului, la ascensiunea partidului lui Orban spre sfaristul anilor '90, cand si-a pus primul semn de intrebare, deoarece i-a fost cenzurat un material, "Viktor Orban ma sperie", de teama razbunarii politicianului.

Lucrurile au luat-o la vale cu adevarat, sustine Landry, dupa 2006, cand orice iluzie ca in Ungaria poate avea un sistem democratic, multipartinic a fost spulberata, si Fidesz, partidul lui Orban, a obtinut majoritatea ...citeste mai departe despre "Jurnalist american, dupa 20 de ani in Ungaria: Va deveni Coreea de Nord a Europei" pe Ziare.com

#jurnalist plecare Ungaria Orban, #jurnalist Orban critica , #Stiri International