Kievul si separatistii prorusi incheie un nou armistitiu in estul Ucrainei

Miercuri, 21 Iunie 2017, ora 23:05
831 citiri
Kievul si separatistii prorusi incheie un nou armistitiu in estul Ucrainei
Foto: Arhiva Ziare.com

Kievul a convenit cu separatistii prorusi asupra unui nou armistitiu in estul Ucrainei.

Peste 10.000 de oameni au fost ucisi in confruntari armate intre forte guvernamentale si rebeli in fosta regiune industriala Donbas (est), iar peste un milion de persoane au fugit din regiune, din calea varsarii de sange, de la inceputul conflictului, in 2014.

Un armistitiu intre beligeranti a fost negociat in 2015, insa a fost incalcat in mai multe randuri.

Un purtator de cuvant al emisarului guvernului ucrainean, Leonid Kucima, la negocieri cu rebelii, Darka Olifer, a anuntat, miercuri, ca partile au convenit un armistitiu in estul tarii, relateaza Associated Press.

Acest nou armistitiu urmeaza sa intre in vigoare sambata, cu scopul de a le permite locuitorilor sa-si culeaga recoltele.

Confruntarile armate s-au intensificat in ultima perioada, iar trupe si civili au fost raniti si ucisi in bombardamente oarbe.

Citeste si Estul Ucrainei se duce cu totul spre Rusia: Rubla devine moneda oficialaRazboiul nu s-a oprit in Ucraina: Mii de civili dintr-un oras distrus de bombe asteapta sa fie evacuatiReincep violentele in Ucraina? Mai multi soldati au fost ucisi in cele mai sangeroase ciocniri de anul acesta ...citeste mai departe despre "Kievul si separatistii prorusi incheie un nou armistitiu in estul Ucrainei" pe Ziare.com

#Ucraina razboi armistitiu iunie 2017 , #Stiri International