Kim Jong Un: Ne vom demonstra curajul in fata SUA. Nu negociem armele nucleare

Miercuri, 05 Iulie 2017, ora 17:25
1189 citiri
Kim Jong Un: Ne vom demonstra curajul in fata SUA. Nu negociem armele nucleare
Foto: Arhiva Pixabay

Liderul suprem de la Phenian, Kim Jong Un, a spus miercuri ca tara lui nu va negocia pe marginea programului sau nuclear, un anunt ingrijorator ce vine la o zi dupa ce Coreea de Nord a lansat o racheta balistica, de ziua nationala a SUA.

Acest anunt sugereaza ca se pregatesc si mai multe teste. Phenianul a incercat sa-si perfectioneze rachetele nucleare, capabile sa loveasca oriunde in Statele Unite, scrie Politico.

In plus, Kim Jong Un a promis ca tara sa "isi va demonstra curajul in fata Statelor Unite", iar nord-coreenii au fost multumiti de faptul ca testul a avut loc de Ziua Independentei Americii.

Kim a mai spus si ca tara sa "nu-si va pune niciodata rachetele nucleare si cele balistice pe masa negocierilor, in niciun caz, si nici nu se va clinti vreun centimetru de la drum (...) decat daca politica ostila si amenintarea nucleara ale SUA fata de Republica Democrata Coreeana sunt incheiate definitiv", transmite agentia nord-coreeana de presa, citata de Associated Press.

Oficialii de la Phenian sustin ca racheta cu raza lunga de actiune ar putea "ajunge oriunde in lume" si ca poate chiar sa transport un focos nuclear.

Testul de marti a provocat ingrijorare la Washington si la ONU, unde Statele Unite, Japonia si Coreea de Sud au cerut miercuri o sesiune de urgenta a Consiliului de Securitate.

Secretarul american de Stat, Rex Tillerson, a confirmat ca a fost vorba despre o racheta balistica intercontinentala.

In acelasi timp, presedintele american Donald Trump a spus ca spera ca China sa "puna capat acestei absurditati o data pentru totdeauna". ...citeste mai departe despre "Kim Jong Un: Ne vom demonstra curajul in fata SUA. Nu negociem armele nucleare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Kim Jong Un rachete nucleare SUA, #Kim Jong Un arme nucleare masa, #test rachete Coreea de Nord, #Coreea de Nord amenintare rachete SUA , #Stiri International