Kovesi, discurs in Parlamentul European: DNA va continua cu aceeasi fermitate si consecventa!

Marti, 17 Octombrie 2017, ora 15:33
1002 citiri

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a spus, marti, la Bruxelles, la o dezbatere organizata de Parlamentul European, ca actiunile Directiei Nationale Anticoruptie "pot avea efect durabil doar daca sunt dublate de actiunile preventive desfasurate de celelalte institutii si autoritati ale statului, de mediul educational si de cel de afaceri".

In timpul conferintei cu tema "Lectii de invatat din Romania: schimb de bune practici intre autoritatile anticoruptie din Romania si Ucraina", prezentarea facuta de procurorul sef al DNA s-a referit la rezultatele obtinute in ultimii 10 ani de procurori in combaterea marii coruptii, la "sprijinul constant al Comisiei Europene", dar si la "obstacole si vulnerabilitati care pun in pericol buna functionare a societatii si care pot fi inlaturate prin actiuni de preventie", potrivit unui comunicat de presa transmis de DNA.

Kovesi a sustinut ca eficienta activitatii DNA din ultimii 10 ani este demonstrata prin faptul ca a crescut de la an la an numarul dosarelor finalizate cu succes, precum si importanta functiei celor investigati, ca numarul persoanelor trimise in judecata de DNA s-a triplat, iar numarul celor condamnate de instantele de judecata in dosarele DNA a crescut de peste 5 ori (in 2006 au fost 155 persoane condamnate, iar in 2017 au fost 870 persoane condamnate).

Procurorul sef la DNA a mai spus, in Parlamentul European, ca din 2006 si pana in prezent DNA a dispus trimiterea in judecata a 99 de demnitari si ca "increderea de care DNA se bucura este un argument puternic care responsabilizeaza si, in acelasi timp, arata ca societatea romaneasca este una matura, capabila de gandire critica si astfel, greu de influentat".

Kovesi a dat asigurari ca "DNA va continua cu aceeasi fermitate si consecventa aplicarea cu rigoare a legii si asigurarea unui act de justitie corect si echilibrat".

Citeste si ce spune Kovesi dupa raportul Inspectiei Judiciare, care a verificat activitatea DNA:

Kovesi contesta in CSM raportul Inspectiei Judiciare: S-au imputat chestiuni care nu sunt reale. N-au crescut achitarile cu 87%Kovesi: S-au verificat 25% dintre dosarele instrumentate de Iorga. Un inspector a scris o lista de dosare, pe care le bifa dupa ce le verificaKovesi: S-a verificat activitatea biroului de presa, dar nici macar site-ul DNA nu a fost scris corectKovesi a prezentat in CSM un biletel pierdut de inspectorii care au facut controlul la DNA: Au fost verificate anumite dosare ...citeste mai departe despre "Kovesi, discurs in Parlamentul European: DNA va continua cu aceeasi fermitate si consecventa!" pe Ziare.com

#Kovesi Parlamentul European, #Kovesi Bruxelles conferinta, #conferinta DNA model Bruxelles , #Stiri International