Kremlinul a anuntat pe cine trimite ambasador la Washington si e un nume controversat

Luni, 21 August 2017, ora 21:56
853 citiri
Kremlinul a anuntat pe cine trimite ambasador la Washington si e un nume controversat
Foto: Arhiva Ziare.com

Numele viitorului ambasador rus la Washington a fost anuntat oficial de Kremlin. Este vorba despre Anatoli Antonov, un fost oficial din Ministerul Apararii care este vizat de sanctiuni europene pentru rolul sau in conflictul din Ucraina.

Viitorul ambasador, in varsta de 62 de ani, este diplomat de cariera si serveste in prezent ca ministru adjunct de Externe. Intre 2011 si 2016, el a fost viceministru al Apararii - o perioada care a coincis cu anexarea peninsulei Crimeea de catre Moscova.

Uniunea Europeana l-a inclus pe lista cu sanctiuni in urma cu doi ani, din cauza implicarii sale in sustinerea desfasurarii de trupe ruse in Ucraina.

UE aplica noi sanctiuni impotriva Rusiei - Printre cei vizati se numara si un cantaretAvertismentul Rusiei dupa noile sanctiuni impuse de UE

De cand a devenit viceministru de Externe, anul trecut, Antonov a actionat ca legatura intre diplomatie si armata. Fortele armate au o influenta tot mai mare in politica externa rusa, in special dupa ce Moscova a lansat operatiunea militara din Siria.

O persoana care a lucrat cu Antonov l-a descris drept un om dur.

Presa rusa a scris saptamana trecuta ca noul ambasador isi va incepe mandatul pe 1 septembrie.

Washingtonul si-a dat acordul pentru ca Antonov sa devina noul ambasador rus la sfarsitul lunii iulie.

El ii urmeaza in functie lui Serghei Kisliak, care s-a intors in Rusia in iulie, dupa ce a fost ambasador al Moscovei in SUA timp de noua ani.

Anul acesta, Kisliak a ajuns in centrul unui scandal, pentru presupusa sa implicare in tentativa rusa de influentare a alegerilor prezidentiale din Statele Unite in favoarea lui Donald Trump. ...citeste mai departe despre "Kremlinul a anuntat pe cine trimite ambasador la Washington si e un nume controversat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Kremlin nou ambasador Washington, #nou ambasador rus SUA, #Anatoli Antonov ambasador Rusia SUA , #Stiri International