Kremlinul atrage atentia ca publicarea transcriptului discutiilor Trump-Putin trebuie sa aiba consimtamantul Moscovei

Luni, 30 Septembrie 2019, ora 20:05
774 citiri

Kremlinul a anuntat luni ca administratia americana va fi obligata sa obtina consimtamantul Moscovei inainte de a publica transcriptul convorbirilor telefonice intre Donald Trump si Vladimir Putin, potrivit Reuters si mass-media ruse.

Anuntul Moscovei survine in contextul in care presedintele Comisiei pentru serviciile de informatii din cadrul Camerei Reprezentantilor a Congresului SUA, democratul Adam Schiff, a declarat in weekend ca si-ar dori sa aiba acces la transcriptul convorbirilor telefonice intre presedintele american si alti lideri straini, intre care seful statului rus.

Invitat la NBC, Schiff a spus ca aceste documente ar fi necesare pentru a stabili daca Donald Trump a prejudiciat securitatea nationala in perspectiva alegerilor prezidentiale de anul viitor.

Intrebat despre aceasta propunere, purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat ca Rusia ar fi dispusa sa discute acest aspect cu Washingtonul daca administratia americana i-ar 'trimite un semnal'. Dar, a adaugat el, astfel de dezvaluiri nu se potrivesc cu practicile diplomatice obisnuite.

'Desigur, publicarea lor este intr-un fel posibila numai printr-un acord intre parti', a insistat Peskov.

'Poate pentru a fi mai exact, practicile diplomatice nu vizeaza in general acest tip de publicare. Daca americanii ne vor trimite anumite semnale, le vom discuta', a adaugat acelasi purtator de cuvant.

Democratii vor acces la convorbirile telefonice ale lui Trump cu PutinTrump sugereaza arestarea pentru tradare a congresmanului care conduce ancheta impotriva lui

Camera Reprezentantilor, dominata de democrati, a lansat saptamana trecuta o ancheta formala de punere sub acuzare a presedintelui Donald Trump in vederea declansarii procedurii de destituire ("impeachment"), o premiera dupa ce Bill Clinton a fost acuzat in 1998 de sperjur si obstructionarea justitiei in cazul scandalului legat de stagiara Casei Albe, Monica Lewinsky.

Demersul initiat de democrati martea trecuta se bazeaza pe dezvaluiri privind o convorbire telefonica intre Trump si noul presedinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski, la 25 iulie.

Presedintele american este acuzat de a fi exercitat presiuni asupra interlocutorului sau pentru ca justitia ucraineana sa deschida o ancheta asupra lui Joe Biden, candidat la investitura democrata in vederea prezidentialelor de anul viitor, si a fiului sau Hunter Biden, care a lucrat pentru o companie de gaze din Ucraina, pe vremea cand tatal sau av ...citeste mai departe despre "Kremlinul atrage atentia ca publicarea transcriptului discutiilor Trump-Putin trebuie sa aiba consimtamantul Moscovei" pe Ziare.com

#transcript dialog Putin Trump, #acord Moscova transcript Putin Trump , #Stiri International