Kremlinul resimte criza din Crimeea: Economia Rusiei, in cadere libera

Miercuri, 26 Martie 2014, ora 12:46
1610 citiri
Kremlinul resimte criza din Crimeea: Economia Rusiei, in cadere libera

Economia Rusiei plateste pretul invaziei Crimeii, iesirile de capital insumand intr-un singur trimestru valoarea lor pe tot anul trecut.

Semn ca tensiunile internationale incep sa provoace costuri economice severe, in februarie, produsul intern brut al Rusiei a avut o crestere de doar 0,3%, crescand totusi de la un 0,1% prognozat in ianuarie, reiese intr-un comunicat al Ministrului adjunct al Economiei, Andrei Klepach, si preluat de Reuters.

Anul trecut economia a crescut cu doar 1,3%, mult sub asteptarile initiale, dar erau sperante ca va creste in acest an. In schimb, performanta economica a Rusiei se deterioreaza pe fundalul tensiunilor internationale cu privire la criza din Crimeea, ce provoaca iesiri masive de capital din Rusia.

Klepach a spus ca, atunci cand sunt luati in calcul factorii calendaristici si sezonieri, cresterea din februarie de 0,3% nu ar fi "rea", ci dimpotriva "mai buna decat se astepta".

Oficialul rus a adaugat ca totusi "e prea devreme sa vorbim ...citeste mai departe despre "Kremlinul resimte criza din Crimeea: Economia Rusiei, in cadere libera" pe Ziare.com

#criza Crimeea Rusia Ucraina, #PIB economie Rusia, #sanctiuni Rusia Crimeea , #Stiri International