La 7 luni de la atentatele de la Paris, Franta se gandeste sa reformeze serviciile si sa faca agentie antitero

Marti, 05 Iulie 2016, ora 12:35
826 citiri

Comisia parlamentara de ancheta cu privire la atentatele din 2015 de la Paris recomanda reorganizarea serviciilor de informatii franceze si infiintarea unei agentii nationale de lupta impotriva terorismului.

In prezent, serviciile de informatii din Franta sunt fragmentate in diferite entitati, care colaboreaza cu in cadrul unei agentii nationale plasate direct sub autoritatea prim-ministrului, informeaza AFP.

"In fata provocarii reprezentate de terorismul international, este nevoie de ambitii mult mai mari decat cele manifestate pana acum de Ministerul de Interne in ceea ce priveste informatiile si sa fie creata o agentie nationala de lupta impotriva terorismului", a declarat Georges Fenech, presedintele Comisiei care urmeaza isi prezinte concluziile marti.

Totodata, raportorul constata ca starea de urgenta decretata in urma atacurilor jihadiste din 13 noiembrie ...citeste mai departe despre "La 7 luni de la atentatele de la Paris, Franta se gandeste sa reformeze serviciile si sa faca agentie antitero" pe Ziare.com

#Franta agentie nationala terorism, #atentate Paris , #Stiri International