80 de ani de la declansarea celui de-Al Doilea Razboi Mondial: Presedintele Germaniei le cere iertare polonezilor

Duminica, 01 Septembrie 2019, ora 11:45
953 citiri
80 de ani de la declansarea celui de-Al Doilea Razboi Mondial: Presedintele Germaniei le cere iertare polonezilor
Foto: Arhiva Pixabay

Presedintele german Frank-Walter Steinmeier a cerut iertare, duminica, victimelor agresiunii germane, in cadrul unei ceremonii la Wielun, desfasurata exact la ora la care primele bombe au cazut, in 1939, asupra acestui oras polonez, prima victima a celui de-Al Doilea Razboi Mondial, informeaza AFP.

"Ma inclin in fata victimelor de la Wielun. Ma inclin in fata victimelor poloneze ale tiraniei germane. Si le cer iertare", a declarat in germana si poloneza Frank-Walter Steinmeier, in prezenta omologului sau polonez.

Polonia a fost grav afectata de ororile celui de-Al Doilea Razboi Mondial, pierzand sase milioane de persoane, dintre care trei milioane de evrei.

La randul sau, presedintele polonez Andrzej Duda a denuntat un "act de barbarie" si "crima de razboi", ce a deschis al doilea razboi mondial la Wielun, in 1 septembrie 1939.

Duda i-a multumit lui Steinmeier pentru prezenta la Wielun. "Sunt convins ca aceasta ceremonie va intra in istoria prieteniei polonezo-germana", a spus el. ...citeste mai departe despre "80 de ani de la declansarea celui de-Al Doilea Razboi Mondial: Presedintele Germaniei le cere iertare polonezilor" pe Ziare.com

#Germania scuze Polonia Al Doilea Razboi , #Stiri International