La o luna dupa alegerile din R.Moldova, Maia Sandu contesta rezultatul la Curtea Constitutionala

Marti, 13 Decembrie 2016, ora 12:59
865 citiri
La o luna dupa alegerile din R.Moldova, Maia Sandu contesta rezultatul la Curtea Constitutionala
Foto: Facebook/Maia Sandu

Maia Sandu, liderul Partidului Actiune si Solidaritate (PAS) care a pierdut luna trecuta alegerile prezidentiale din Republica Moldova, a contestat marti dimineata la Curtea Constitutionala rezultatele scrutinului din 13 noiembrie.

In sesizarea facuta, fostul candidat proeuropean a sustinut ca "alegerile nu au fost libere si corecte", scrie Deschide.md.

"Statul - sau cei care au ajuns sa-l reprezinte fara sa ne reprezinte pe noi - a fost surd si mut la ilegalitatile comise in campanie, iar uneori a fost parte la aceste ilegalitati (...).

In cazul obstructionarii votului cetatenilor din diaspora, reprezentantii statului si-au demostrat talentul de manipulare a legii, astfel incat sa nu admita majorarea numarului buletinelor de vot, iar mai tarziu sa dea vina pe cetateni ca nu s-au organizat mai bine pentru a vota", a scris Maia Sandu.

Cozi uriase in diaspora, proteste si petitii - filmul zilei in care Moldova a votat sa se indrepte spre Rusia

Proteste la Chisinau: Mortii ...citeste mai departe despre "La o luna dupa alegerile din R.Moldova, Maia Sandu contesta rezultatul la Curtea Constitutionala" pe Ziare.com

#Maia Sandu contesta rezultat alegeri, #Maia Sandu Curtea Constitutionala , #Stiri International