La un pas de razboi. De ce-ar trebui sa actioneze NATO in forta

Joi, 24 Aprilie 2014, ora 11:55
1618 citiri
La un pas de razboi. De ce-ar trebui sa actioneze NATO in forta

NATO se afla acum in fata celei mai importante lectii din istorie: foloseste un pic de forta din timp, pentru a evita sa folosesti mult mai multa forta mai tarziu.

Alianta ar fi trebuit sa faca ceva uz de forta in cazul Ucrainei, insa nu a facut-o, cu rezultate potential dezastruoase, sustine Henry R. Nau, profesor la Elliott School of International Affairs, de la Universitatea George Washington, fost consilier al lui Ronald Reagan la Casa Alba, intr-un articol publicat de Deutsche Welle.

In Ucraina s-a folosit deja forta, de catre o singura parte. Rusia a folosit putina forta pentru a ocupa Abhazia si Osetia de Sud in Georgia, pentru a anexa Crimeea si a domina estul Ucrainei. Vladimir Putin si-a dublat fortele militare de-a lungul granitei ruse cu statele baltice.

Europa si America nu-si pot crede ochilor. Dar presedintele american, Barack Obama, nu considera ca in Ucraina se preteaza o solutie militara. "Va mai crede acelasi lucru daca Rusia o ia din nou in fata ...citeste mai departe despre "La un pas de razboi. De ce-ar trebui sa actioneze NATO in forta" pe Ziare.com

#Ucraina NATO forta, #Rusia Ucraina forta, #interventie militara Ucraina, #NATO trupe Ucraina , #Stiri International