Lacul misterios din desertul tunisian: Vezi teoriile cercetatorilor Foto

Luni, 04 August 2014, ora 14:40
2362 citiri
Lacul misterios din desertul tunisian: Vezi teoriile cercetatorilor Foto
Sursa foto: Facebook

Localnicii din regiunea Gafsa, din sudul Tunisiei, au fost extrem de surprinsi sa descopere, in urma cu putin timp, un lac aparut in mod misterios intr-o zona desertica.

Plaja Gafsa a devenit o atractie pentru localnici, potrivit The Huffingtonpost. Autoritatile regionale tunisiene incearca sa rezolve misterul aparitiei apei in aceasta zona desertica, una dintre ipoteze fiind aceea a eliberarii unui rezervor subteran de apa, in urma unui cutremur. Apa ar fi iesit la suprafata printr-o fisura a scoartei umpland, treptat, un canion, conform Mediafax.

Oficialii au recomandat vizitatorilor sa evite baile in apele lacului pana cand se va dovedi ca acestea nu sunt periculoase, existand speculatii potrivit carora apa ar fi contaminata cu substante cancerigene, avand in vedere ca in zona se exploateaza fosfati.

Dar tentatia unei bai racoritoare este mult prea puternica pentru localnicii care trebuie sa suporte temperaturi de 40 de grade Celsius, arata The Guardian.

Daca la inceput apa era limpede si avea o culoare albastru turcoaz, acum aceasta a devenit tulbure si verde, din cauza algelor, iar acest lucru inseamna ca apa nu a fost improspatata.

Gafsa a devenit centrul industriei miniere a tarii dupa descoperirea fosfatilor in aceasta regiune aflata in sudul Tunisiei, in 1886. Tunisia este acum al cincilea mare exportator de fosfati din lume.

Lac de Gafsa a fost descoperit de pastori si are aproximativ un hectar. Se presupune ca are o adancime de 18 metri.

O alta teorie sustine ca lacul s-a format in urma acumularii apei de ploaie.

Rezultatele oficiale ale investigatiei derulate de autoritati intarzie sa apara, insa vizitatorii lacului au inceput deja sa publice, pe Facebook , imagini ale misteriosului lac aparut in desert.

Sute de oameni vin aici pentru a se balaci, scufunda sau sari in apa de pe stancile care marginesc lacul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lac gafsa, #tunisia lac, #tunisia gafsa , #Stiri International